Stichting Hartekind 

 “Heeft dat vrolijk spelende, dartelende gezond ogende mannetje een hartafwijking? Dat zie je echt niet aan hem!” Een opmerking die ik als ouder van een hartekindje regelmatig hoor.

Aan de buitenkant zie je inderdaad vaak niet dat kinderen een hartafwijking hebben.

Dat zie je bij ons zoontje ook niet. Maar toch moet zijn hartje veel harder werken dan een gezond hart. Hij heeft namelijk een 1-kamer hart. Daar heeft hij 2 openhartoperaties voor moeten ondergaan.  Omdat er geen tussenschot zat tussen zijn hartkamers hebben ze er één grote kamer van gemaakt.

Dat betekent dat het rondpompen van het bloed via zijn hart door zijn lichaam veel meer energie kost. Veel hartekinderen zijn dan ook sneller moe.

Zie het als een auto met een motor die hard moet werken, daar kan slijtage aan ontstaan en dat kan problemen geven. Dat kan ook met je hart als dat harder moet werken. Dat ‘slijt’ dan sneller.

Stichting Hartekind wil graag onderzoek doen naar dit energieverbruik. En zo kijken wat ze kunnen doen om hartfalen of andere hartproblemen tegen te gaan. Met een nieuwe 4d beeldtechniek (MRI ) kunnen ze dit in kaart gaan brengen, maar zo’n MRI en dat onderzoek is natuurlijk kostbaar. En daar kunnen ze elk steuntje in de rug goed voor gebruiken.

Kusje op je Hart steunt dit doel met heel veel liefde en als je producten koopt help jij dus ook een beetje mee aan dit onderzoek!

Hieronder een filmpje over dit VELOCITY- onderzoek, maar ook met wat meer info over kinderen met een hartafwijking.

 

Liefs, Kim

 

 

Geef een reactie