Kusje op je hart

In 2013 werd ik moeder van een hartekindje. Van een jongetje met een ernstige hartafwijking.

We zijn inmiddels een aantal opnames, 2 openhartoperaties en veel spannende momenten verder.

Leven met een hartekindje is soms heftig, soms een strijd, maar soms ook heel intens en bijzonder. Nu het na zijn laatste hartoperatie beter gaat vond ik dat het tijd werd om een droom te realiseren die ik vanaf de geboorte van ons ventje had: Een boek schrijven voor ouders van hartekinderen.

De naam had ik snel gevonden: Kusje op je hart.

Terwijl ik die naam zo op schreef, kwamen er zoveel ideeën bij me op. Wat zou het leuk zijn als er kaarten kwamen met Kusje op je hart. Posters, een prentenboek, notitieboekjes etc. En dat dan een gedeelte van de opbrengst naar het goede doel gaat.

Door het prentenboek kwam ik op het idee van een leeuwtje. Die zijn dapper, stoer en moedig. Dat vond ik zo goed passen bij het onderwerp. Hartkinderen zijn vaak zo dapper, moedig en stoer!

Een super talentvolle ontwerper maakte voor mij een aantal schetsen en een samenwerking ontstond. In twee maanden tijd kwamen er kaarten, een ontwerp voor een kussen, posters, stempels en nog 100 ideeën voor andere leuke producten.  In de loop van het jaar komen er steeds meer producten bij op de site. (ik houd jullie op de hoogte!)

Ik ging op bezoek bij Stichting Hartekind en Hartvrienden, een onderdeel van de Hartstichting. Beide organisaties waren heel enthousiast over het plan. Twee mooie doelen die geld kunnen gebruiken. Stichting Hartekind voor het financieren van onderzoek om de kwaliteit van leven van hartkinderen te verbeteren. En bij Hartvrienden een project rondom rouwverwerking.

Pittige onderwerpen, maar wel heel mooi om daar iets voor te kunnen doen!

Van elk product gaat een bedrag naar deze twee projecten. Wat dat bedrag precies  is kun je bij de producten vinden.

Via deze blog laat ik weten hoe het staat met de projecten. Maar ook kun je verhalen lezen van andere moeders of vaders met een hartekindje. En ik laat natuurlijk ook weten hoe het gaat met het prenteboek en het boek voor ouders!

Ik hoop dat je blij wordt van dit initiatief, dat je geniet van de mooie producten van Kusje op je hart. En dat je zo af en toe nog even terug komt op deze site 🙂

Lieve groet,

Kim

 

 

 

 

Geef een reactie