Een speciale ster 

Een paar weken terug was ik bij een hele bijzondere uitreiking. Eentje met tranen en toch ook een lach. Met openhartige, kwetsbare en eerlijke verhalen van twee moeders van een hartekindje.

Moeders met een enorm groot verlies. Die zo sterk en moedig vertelden over hun kindje. Hun kindje dat ze hebben verloren..

Deze twee moeders kregen die dag een speciale Tikkie uitgereikt voor aan de TikkieRing: een dubbele ster met een gedichtje. De TikkieRing vertelt het verhaal van een kind met een hartafwijking. Bij ieder bezoek en elke behandeling krijg je een speciale bedel en die kun je aan de ring hangen. Kinderen kunnen daarmee hun verhaal vertellen, aan hun vriendjes, klasgenoten of familie. Maar ook voor ouders is deze TikkieRing vaak heel belangrijk. En dat kan het helemaal zijn als je mee maakt wat deze ouders mee hebben gemaakt. Dan staan al die bedels symbool voor herinneringen.

De speciaal ontworpen Ster Tikkie staat symbool voor het overlijden van het hartekindje. Iets wat zo ontzettend verdrietig is en toch kregen deze ouders in de vorm van de ster een waardevolle herinnering aan hun kinderen waar ze heel dankbaar voor zijn.

Het was zo’n kwetsbaar moment, zo puur en persoonlijk. Mooi dat er voor zo’n moeilijk onderwerp aandacht is. En ook al wil je hier misschien helemaal niet over lezen, wat ik heel goed begrijp, ik hoop dat je dit vooral een mooi initiatief vindt. Want door het kopen van de producten van Kusje op je Hart, help je ook mee met het maken van de bedeltjes voor aan de TikkieRing. Ook aan deze ster die absoluut niemand wil hebben, maar die voor ouders wel heel dierbaar kan zijn…

Liefs,

Kim

 

Geef een reactie